Skip to main content

Donki Sjot D1 volgend seizoen niet in de Topdivisie

Laatste wijziging: 11 april 2024

Donki Sjot Dames 1 zal volgend seizoen niet meer in de Topdivisie uitkomen. De Technische Commissie en het Bestuur hebben deze lastig beslissing moeten nemen. Dit betekent dat het huidige Dames 2, die recent zijn gepromoveerd naar de 2de divisie, volgend seizoen het vaandelteam van de dameslijn zullen zijn.

Vorig seizoen debuteerde Dames 1 in de Topdivisie, nadat het team in 2022 kampioen was geworden in de 1e divisie. Dit seizoen draaiden zij een meer dan keurig seizoen en hebben ze handhaving weten af te dwingen. Ondanks dit hebben meerdere speelsters besloten om volleybal niet meer de hoogste prioriteit te geven. Hierdoor is het team voor volgend seizoen behoorlijk uitgedund.

De Technische Commissie heeft hier uitvoerig over gesproken en helaas moeten concluderen dat het niet wenselijk is om de Topdivisieplek te behouden. Dit zou alleen mogelijk zijn door de gehele dameslijn overhoop te gooien en dat is, mede gezien de behaalde resultaten, niet wenselijk. Zowel de Technische Commissie als het Bestuur geven, na goed overleg met de overgebleven speelsters van Dames 1, er de voorkeur aan om het team terug te trekken.

Ondanks dat dit een ontzettend lastige beslissing is geweest hebben we er alle vertrouwen in dat dit het beste is voor de speelsters die wel door willen gaan en de vereniging in zijn algemeenheid. De Technische Commissie gaat de komende weken gesprekken met alle betrokkenen aan om zo tot een goeie teamindeling voor volgend seizoen te komen.

Tot slot willen we via deze weg alle speelsters, trainers, coaches en anderen die betrokken zijn geweest bij de reis van Dames 1 in de afgelopen seizoenen ontzettend bedanken. Het is ons gelukt om vanaf de 2de divisie uiteindelijk te promoveren naar de Topdivisie en te laten zien dat we dit niveau aankonden.

Zowel de Technische Commissie als het Bestuur kijken hier met veel plezier en een gevoel van trots op terug en wensen iedereen die afzwaait het aller beste toe!

Geschreven door:

Technische Commissie

Categorie:

Club nieuws

Lid worden, een keer meetrainen?

Je kunt altijd kennismaken met trainer en team door een aantal mee te trainen. Zie de informatie bij de teams.

En lid worden kan eenvoudig met het online aanmeldformulier