Skip to main content
Logo Hotel Cafe Restaurant Boer Goossens

Hotel Cafe Restaurant Boer Goossens

Bordsponsor + Adverteerder Clubblad 3/3

HCR Boer Goossens
H. Hartplein 2
5275 BM Den Dungen
Contactpersoon voor de volleybalclub is: de heer C. Goossens

Website: http://www.boergoossens.nl

 

Onze lange verbondenheid met Boer Goossens

Interview met Cas Goossens (14 juni 2014)

Op een zonnige ochtend op het terras bij Boer Goossens, terwijl binnen en buiten het hotel- en restaurant-bedrijf in volle gang is, spreek ik met Cas Goossens. Samen met zijn broer Huub hebben zij recent het hotel restaurant overgenomen van hun ouders. Deze ouders draaien nog volop mee in het bedrijf en we mogen wel zeggen dat Boer Goossens een van Den Dungens meest Dungense ondernemingen is. Ook is het een van de eerste partners van onze volleybalvereniging. Als vader Huub er even bij komt zitten worden er gelijk herinneringen opgehaald wie er vroeger allemaal bij Donki Sjot volleybalden en wanneer er bij Boer Goossens na de trainingen een biertje gedronken werd. Zo blijkt onmiddellijk dat Familie Goossens met hun ziel en zaligheid verbonden zijn met het dorp Den Dungen.

Tijdens het gesprek ontdekken we ook een zekere verbondenheid tussen de volleybalvereniging Particolare/DS en de onderneming Boer Goossens. Allebei zijn we met nieuwe generaties aan het vernieuwen. En ook blijkt dat de thema’s danwel in een nieuw jasje zitten, maar ook tijdloos zijn: hoe spreken we een breed publiek aan, hoe ontdekken we wat deze mensen willen en hoe bieden we dat aan op een wijze die iedereen herkent?

Alles gaat on-line...

Nieuw bijvoorbeeld zijn de vergelijkingssites waarbij bezoekers eenvoudig het ene hotel of restaurant kunnen vergelijken met het andere. Boeking-sites en social media zijn belangrijk en de website is vaak de eerste indruk van bezoekers. Nadat Cas en zijn broer stage liepen bij diverse horeca-ondernemingen binnen en buiten Europa zijn de taken verdeeld: Cas is verantwoordelijk voor de verkoop van de hotelkamers, het restaurant en de zalen. En net als bij de volleybalvereniging is het een uitdaging hoe hij met alle nieuwe mogelijkheden de doelgroep optimaal kan bereiken en kan motiveren. Juist die social media en de online aanwezigheid op internet vervullen daarbij een hoofdrol.

Nieuw Restaurant!

En –alweer- net als bij de volleybalvereniging is de financiering van alle wensen een heet hangijzer. Zeker in de huidige tijden. In welke volgorde kan en doe je dat? Kort geleden is het terras vernieuwd en een gezellig rustpunt geworden in het dorp. En na de carnaval is het nieuwe restaurant geopend, een echte blikvanger en hierin herken je zeker de stijl van de nieuwe generatie! Maar wel met talloze herinneringen naar vroeger: menu-kaarten, voorwerpen en borstbeelden van (over)groot-ouders herinneren aan de energie en het enthousiasme die het familiebedrijf in het dorp investeerden.

Poule Den Dungen

Zo’n andere nieuwe ontwikkeling is Poule Den Dungen, die tegelijkertijd al 25 jaar bestaat en dus tevens Dungense folklore is. Deze malse Poule scharrelt van ’s-ochtends vroeg tot ’s-avonds laat met z’n witte veren en knalrode kam door de Dungense weilanden en pikt van het beste kippemeel van de Dungense molen. Hoewel de Poule afstamt van de befaamde Poulet de Bresse uit Frankrijk proef je het Bourgondische Brabant. Zeker als de Poule Den Dungen bereid wordt in het restaurant van Boer Goossens, want Cas zit ook in het bestuur van het opnieuw opgerichte Genootschap Poule Den Dungen. En ondanks dat de Poule Den Dungen op het menu staat in diverse sterren-restaurants in Nederland, zoals het Amstel Hotel in Amsterdam, is het ook gewoon dorps gebleven: u kunt de Poule Den Dungen gewoon in de slijterij van Boer Goossens kopen...

www.Pouledendungen.nl

15 Augustus: Gezellig na de vakantie met optreden van Baby Blue!

Ten slotte heeft Cas nog een leuke aankondiding voor de leden van de volleybalvereniging, want zoals bekend houden die wel van een feestje. Op 15 augustus, aan het eind van de bouw-vakantie, wordt een gezellige avond georganiseerd in het café en –bij mooi weer vast ook- op het terras. De Dungense band “Baby Blue” speelt live en de Dungenaren kunnen volop vakantie-verhalen uitwisselen onder het genot van een drankje, waarna Den Dungen weer met frisse energie aan de slag kan voor het nieuwe seizoen.

Vertrouwen in de toekomst

Als ik naar huis fiets vraag ik me af of ik al mijn vragen aan Cas gesteld heb. Zo wilde ik weten wat gedurende al die jaren de uitstekende relatie tussen Boer Goossens en de volleybalvereniging nou voor beide partijen zo bijzonder gemaakt had. Gedurende die jaren worstelden we met vergelijkbare problemen en hebben we vergelijkbare oplossingen bedacht. Nu zitten de volleybalvereniging en “De Boer” beiden vol enthousiaste plannen en kijken we met vertrouwen de toekomst in en ik realiseer me dat zo’n verbondenheid eigenlijk de essentie is van het partner zijn van elkaar. Zoals we beiden in de regio ondernemen, zo kunnen we er ook op vertrouwen dat we deze verbinding nog lang zullen koesteren.

  • Aangemaakt op .