Skip to main content

Donki Sjot DS2 kampioen 3e Divisie seizoen 2023-2024!

Laatste wijziging: 09 april 2024

Nog 2 wedstrijden te gaan, minimaal 4 punten nodig en WIK Groot Ammers op de achtervolgingsjacht (positie 2). Dat was de situatie op zaterdagochtend 7 april. WIK moest zaterdag einde ochtend al spelen in Dordrecht tegen DS 2 van Dord. Onze trouwe supporters Henk & Kees waren al vroeg afgereisd om Dord aan te moedigen. Maar helaas, het werd 0-4 voor WIK. Dus de minimale 4 punten werden noodzakelijk voor DS ds2 later in de middag, ook in Dordrecht en tegen ds3.

De stemming zat er in bij de meiden tijdens de warming-up maar de spanning was ook voelbaar. De supporterstribune was goed gevuld vanuit den Dungen, de entourage was dus goed. Dord had niks meer te winnen en te verliezen en gingen lekker volleyballen de 1e set. Onze meiden moesten echter het ritme vinden en de spanning van zich afspelen, helaas steeds vanuit een achterstand. Er ging toch telkens te veel mis en uiteindelijk verloren ze de set met 25-22.

Het coaching team (Benny, Nelleke en Jeroen) moesten aan de slag. Terug naar de basis, niet met kampioenschap bezig zijn maar gewoon je eigen spel gaan doen, er komt tenslotte nog een laatste wedstrijd tegen Tilburg thuis in de Misse op 13 april.

Dat had effect gehad, ze gingen beter spelen en maakten punten en konden steeds vanuit een voorsprong lekker uitbouwen. Je zag ook dat alle speelsters het oppakten en gewoon weer op niveau gingen spelen. Iedereen was uitblinker.

Uiteindelijk werden de resterende sets gewonnen (14-25, 11-25 en 12-25). Dat leek dan weer makkelijk maar was toch resultaat van er voor gaan (en ook wel dat Dord wat vermoeid werd door de inzet in de 1e set). Dus 1-3 en de 4 punten al binnen. Ontlading na de 4e set, feest en als traktatie leuke kampioensshirts.

D2 2023 2024 Kampioen

Onafhankelijk van de laatste wedstrijden op 13 april is de 1e positie in de poule veilig en op basis van puntencoëfficiënt formeel kampioen. Dat werd nog goed gevierd met spuitende champagneflessen (à la Max) in de kleedkamer en daarna met het hele team en de supporters in de kantine met nog leuke medaille uitreikingen. Later in de avond is er in Den Bosch door het team nog lekker doorgefeest tot in de laatste uurtjes.

Zaterdag 13 april in de Misse de laatste wedstrijd tegen Volley Tilburg, met dit team is een heel lange tijd gestreden om positie 1/2. Zaterdag maar goed afsluiten dit seizoen en nog een paar setjes binnenhalen. Dan is het gewoon duidelijk: bevestiging kampioenschap op basis van punten en volgend seizoen gewoon lekker door in de 2e Divisie.Nieuwe uitdagingen!

Supporter Kees

Geschreven door:

Technische Commissie

Categorie:

Club nieuws

Lid worden, een keer meetrainen?

Je kunt altijd kennismaken met trainer en team door een aantal mee te trainen. Zie de informatie bij de teams.

En lid worden kan eenvoudig met het online aanmeldformulier