Skip to main content

Dameslijn gaat met klasse omhoog

Laatste wijziging: 09 mei 2017

Afgelopen zaterdag 6 mei zijn de P/D wedstrijden van dit seizoen gestart. De dameslijn van HLB van Daal mocht met maar liefst drie teams deelnemen!

Dames 7 heeft het jammer genoeg niet gehaald om de 2de  klasse veilig te stellen.  Zij zullen volgend seizoen gaan spelen in de 3e klasse.

Dames 4 reisden af naar Middelbeers.  In een snikhete sporthal speelde dames 4 tegen geheel onbekende tegenstander, Zuvo dames 1 uit Zundert.  De dames knokte als leeuwinnen en vochten voor ieder punt. Er werden mooie ballen geslagen wat resulteerde in een overwinning van 3-1. ( 25-23, 28-26, 22-25 en 25-20)  Door deze overwinning hebben  de dames gezorgd voor de  tweede promotie dit seizoen…..van 1e klasse naar de promotieklasse.  

Dames 5 moest afreizen naar Dordrecht.  Hier werd gespeeld  om de promotie naar de 1e klasse.  Dames 5 had pech met de indeling, ze speelden in de poule waar 4 teams uitkwamen tegen elkaar. De enige poule met 4 teams,  op alle andere plaatsen werd gespeeld met 3 teams.  En ook  in onze poule mocht alleen nummer 1 promoveren.  Met de tegenstanders Voltena , Wik en Minerva zou het een groot spektakel worden om de eerste plek te bemachtigen. En dat werd het!  Dames 5 moesten wachten op de uitslag van de laatste wedstrijd, WIK tegen Voltena , om te weten of ze het hadden gehaald. Deze werd gewonnen met 2-0 door Voltena, maar nog was het lange tijd stil.

Het duurde zeer lang voordat de uiteindelijke promovendus van deze poule bekend werd, in sets stonden Voltena en HLB gelijk en dan wordt het tellen en delen….. en daar kwam de verlossing….. Dames 5 zorgt voor de 3e promotie dit seizoen,  met een quotiënt van 0,019 meer dan Voltena (over alle wedstrijden heeft HLB  4 punten minder punten tegen  gekregen dan Voltena).

Als hoofdtrainer van de dameslijn wil ik iedereen bedanken voor de extra inzet van speelsters en coaches bij deze P/D wedstrijden. Ik ben trots op het resultaat!!

WE DOEN HET SAMEN

We gaan het seizoen 2017/18 de dameslijn in met:

  • Dames 1                           2de divisie
  • Dames 2,3, en 4               Pr. klasse
  • Dames 5                           1ste klasse
  • Dames 6                           2de klasse
  • Dames 7                           3de klasse
  • Dames 8                           3de klasse

Dit is een hele mooie line-up die we met z’n allen hebben klaar gespeeld!!