Skip to main content

Dames 5 behaalt de eerste keer dit seizoen een 4-0 overwinning!

Laatste wijziging: 29 januari 2018

Vorig jaar zijn we van de 2de naar de 1ste klasse gepromoveerd en dit merken we goed. 2de worden in de 2de klasse en laatste zijn in de 1ste klasse. Daar moet verandering in komen vonden wij en het is gelukt.

Afgelopen zaterdag hebben we een goede pot gespeeld tegen spirit dames 1 (Rosmalen). Dit kon een spannende wedstrijd worden want de vorige keer tegen spirit verloren we net maar ook echt net. Jan van Sluisveld had aangeboden om eens mee te gaan met ons om wat moed in de schoenen te praten samen met onze vaste coach Henriëtte van Haren.

De eerste set begonnen we met een goede service druk waardoor er veel fouten aan de overkant gemaakt werden. De service werd steeds beter en de set-ups werden goed gebracht waardoor we veel konden scoren. De eindstand was dan ook 25-14 voor ons.

In de tweede set waren we zo blij dat we een set gepakt hadden en waren dan ook gebrand om er nog een paar meer te gaan pakken. Onze service bleef goed maar de ballen kwamen wat vaker terug. We kregen wat handige aanwijzingen van Jan en uiteindelijk pakten we deze set ook, de stand was 25-19.

De derde set werd spannend want als we deze wonnen dan wonnen we de wedstrijd. Iedereen was dol enthousiast en dat werkte. We speelden goed naar elkaar over en er werden mooie aanvallen opgezet. Ook deze set wonnen we, de stand van de derde set was 25-20 voor ons.

We waren super blij dat we weer een wedstrijd wonnen en wilden dit nu ook wel goed doen dus de vierde set moest ook voor ons zijn. Deze set hadden we een flinke voorsprong maar we lieten spirit terug komen van 23-16 naar 23-23. Nu werd het spannend er moest gescoord worden. Door een mooi blok en goede aanvallen werd het uiteindelijk 26-24 voor ons. We zijn nog nooit zo blij geweest dit seizoen, het was dan ook een welverdiende overwinning. Door deze winst zijn we dan ook van de laatste plek naar de 8ste plek gestegen onze dag kon niet meer stuk.

Jan super bedankt dat je ons een wedstrijd mee wilden coachen, het heeft geholpen zoals je kunt zien!