Skip to main content

Ballenbeheer

Laatste wijziging: 14 mei 2023

 

 

Ballen opruimen

Het komt vaak voor dat na de trainingen ballen niet worden opgeruimd. Het betreft hier zowel ballen die de senioren gebruiken als ballen voor de jeugd. Het is uiteraard niet de bedoeling dat de laatst trainende teams telkens de hele sporthal moeten opruimen. Wil daarom elke train(st)er zijn/haar verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat de ballen na elke training door de groep worden opgeborgen?

De zaalbeheerders moeten nogal eens achtergebleven ballen opruimen, ondanks dat dit niet hun taak is. Als ze dit niet zouden doen, kan iedereen de ballen meenemen of worden ze gebruikt voor andere doeleinden. Elk jaar komen we weer ballen tekort, dus wees er zuinig op. De ballen zijn een kostbaar bezit: ze kosten 35 tot 50 euro per stuk!

Het is dus ook niet de bedoeling om met de goede ballen te voetballen of ermee in te slaan tegen de muur. In de kasten zijn nog steeds voldoende oude ballen aanwezig die daar beter voor geschikt zijn.

Zorg er op wedstrijddagen voor dat alle ballen na het inspelen ook weer opgeborgen worden. Dat verkleint de kans dat ze verdwijnen. En ze kunnen dan ook niet gebruikt worden door kinderen achter de tribunes of in de hal. Daarmee voorkom je dat er tijdens de wedstrijden geregeld ballen in het veld rollen.

Geschreven door:

Gerard Verheij

Categorie:

Commissies

Lid worden, een keer meetrainen?

Je kunt altijd kennismaken met trainer en team door een aantal mee te trainen. Zie de informatie bij de teams.

En lid worden kan eenvoudig met het online aanmeldformulier