Skip to main content

Donki Sjot Heren 1 wint ook thuis en stijgt naar de gedeelde 8ste plek

Laatste wijziging: 14 november 2022

Zaterdag 12 november, de dag na de èlfde van de èlfde. Mocht Donki Sjot Heren 1 weer thuis aantreden tegen de mannen van Compaen uit Oostzaan. In het klassement stonden deze twee teams dicht bij elkaar dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

De eerste set werd goed begonnen, Donki Sjot was scherp en er werd veel geblokkeerd. Punten werden afgewisseld tussen beide teams en het liep redelijk gelijk op. Donki Sjot bleef netjes spelen en forceerde fouten bij de tegenstander, mede hierdoor was er telkens een voorsprong van 3-4 punten voor het thuisteam. Richting de 20 punten kwam Compaen even terug, maar op het einde van de set zat het aanvallend en verdedigend goed en dus winst voor Donki Sjot met 25-22.

20221112 210528 IMG 1907
In set 2 werd het spel van set 1 doorgezet. Het liep goed en alle aanvallers kwamen aan scoren toe. Serverend werd Compaen onder druk gezet waardoor de lange aanvallers van de uitploeg moeite hadden met het oplossen van de ballen. In het midden van de set ging Compaen wat andere ballen spelen en door miscommunicatie binnen het Dungense team kwamen ze terug in de set. Donki Sjot herpakte zich en het werd spannend richting het einde. Toch was de serie punten die Donki Sjot tegen had gekregen teveel en wint Compaen set 2 met 25-21.

20221112 212230 IMG 1978
Set 3 begint slecht, Compaen heeft een goede servicedruk en blok. Hierdoor komt Donki Sjot niet aan scoren toe en heeft het moeite met ballen voorbij het blok te krijgen. De stand staat dus ook al snel op 15-4 voor Compaen. Het was wel duidelijk dat het enthousiasme moest veranderen wil Donki Sjot nog winnen. En dit gebeurd, Donki Sjot komt aan service en mede door meerdere goede service series en scherp spel komen ze terug van 11 punten achter tot 22-22. Nu ligt de druk bij de mannen uit Oostzaan. De energie van Donki Sjot zet zich door en de set wordt gewonnen met 25-23.

20221112 215117 IMG 2109
Dan set 4, na de comeback heeft iedereen veel goede moed en er wordt goed begonnen, Donki Sjot loopt net als in set 1 telkens een aantal punten uit. Er wordt veel gewisseld aan de kant van Compaen om zo op verschillende manieren te proberen het spel te ontregelen. Dit lukt vooralsnog niet en Donki Sjot komt op een voorsprong van 24-19. Genoeg matchpoints zou je zeggen dus. Toch hadden de mannen uit Den Dungen moeite om het af te maken en het was Compaen dat dit keer bloed rook. Het blok van Compaen zat goed dicht en de service druk was hoog. Ondanks een wissel kon Donki Sjot het gevreesde tij niet keren en wint oostzaan de set met 27-25.

20221112 222815 IMG 2259
2-2 en een 5de set dus. Donki Sjot mocht deze niet verliezen helemaal niet na wat er gebeurde in de 4de set. Tot 7-7 ging het gelijk op waarna Donki Sjot wat meer momentum vond. Het momentum zorgde ervoor dat de energie van de goede momenten in de andere sets werd doorgezet en dus, na een zwaar bevlogen wedstrijd, werd set 5 dan ook gewonnen met 15-13. Weer een 3-2 winst waardoor we weer een aantal mooie punten in Den Dungen houden.

20221112 225819 IMG 2360
Volgende week is de Brabantse derby, Donki Sjot tegen Volley Tilburg. Dit is altijd een interessante wedstrijd dus we verwelkomen iedereen om met ons mee te reizen naar Tilburg!

Voor de foto's dank aan Tjerk Laan, de huisfotograaf van Compaen. Wordt ontzettende gewaardeerd! Mocht jij het leuk vinden om foto's van onze thuiswedstrijden te maken meld je bij de volgende thuiswedstrijd dan even Dirk van de Ven. Wij vinden een paar foto's bij het verslag namelijk erg mooi en het is ook goed voor de publiciteit van de vereniging.