Skip to main content

Donki Sjot Heren 1 neemt na zwaar bevochten wedstrijd de meeste punten mee uit Rijswijk

Laatste wijziging: 14 november 2022

Zaterdag 5 november. Na een lange busrit naar het verre Rijswijk werd de competitie na een bekerweekend weer hervat. Vanwege een afwezige Jeroen Gollenbeek trok Donki Sjot Heren 1 met slechts 7 spelers ten strijde tegen Inter Rijswijk. Met Joël Kling, die net terug is van een blessure maar zijn balgevoel alweer hervonden heeft, en Dirk van de Ven, die ’s ochtends maar liefst 10 kilometer in een waanzinnige 50 minuten heeft weten te lopen (of toch niet), waren de mannen er helemaal klaar voor.

Set 1, hoe herpakt Donki Sjot zich na het bekerweekend? Met een goede service druk weten de mannen uit Den Dungen al vroeg in de set een comfortabele voorsprong op te bouwen. Door een goede mindset en goed afgestemd spel loopt het als een trein. Door het sterke samenspel tussen de blokkering en de verdediging komt Inter Rijswijk moeilijk aan scoren toe. De set gaat daarom met een mooie eindstand van 15-25 naar Heren 1.

Set 2, lukt het Donki Sjot om door te pakken? Het gevoel is goed en het spel ook, de mannen uit Den Dungen spelen lekker vrijuit. Wederom staat de blokkering/verdediging sterk, met Martijn van Rosmalen als hoofd blokkeerder. Naar het einde van de set komt Inter Rijswijk beter in de wedstrijd en sluipen er bij Heren 1 hier en daar wat foutjes in. Toch weet Donki Sjot deze set naar zich toe te trekken met een eindstand van 19-25.

Set 3, gaat Donki Sjot de eerste 3-0 overwinning van het seizoen mee naar huis nemen? Helaas kan ik nu al vertellen dat dat niet is gelukt. De mannen van Inter Rijswijk zette de stijgende lijn uit het einde van de 2de set door en ook het thuispubliek gaat erin te geloven. Heren 1 begint te slap en komt snel op 4-0 achter. Hierdoor lopen ze heel de set achter de feiten aan en verliezen ze deze set met 25-22.

Set 4, lukt het Donki Sjot om Inter Rijswijk af te stoppen? Inter Rijswijk begint deze set wederom met een hoge servicedruk waar de mannen uit Den Dungen niet onder weten te komen. Door een te hoge foutenlast en weinig energie in het veld kan Heren 1 de wedstrijd nog niet hun kant op keren. De set eindigde in een stand van 25-14 voor de thuis spelende ploeg.

Set 5, Donki Sjot gaat toch geen 5de set verliezen? Dit is nog niet eerder gebeurd dit seizoen en Heren 1 wil dit graag zo houden. De energie komt terug en de foutenlast gaat omlaag. Het gaat gelijk tot 6-6 gelijk op. Hierna weet Donki Sjot met een paar slimme scores en een groot doorzettingsvermogen een gaatje te slaan tot 8-6. Door een hogere servicedruk en lagere foutenlast lukt het de mannen uit Den Dungen deze set weer naar zich toe te trekken. Met een eindstand van 11-15 wint Heren 1 wedstijd en nemen zij de meeste punten mee terug naar huis!

Donki Sjot is hongerig naar meer punten en wil de winnende reeks doorzetten. Volgende week zaterdag 12 november mogen ze het in Den Dungen opnemen tegen Compaen uit Oostzaan. Donki Sjot en Compaen hebben op dit moment hetzelfde aantal punten behaald, dus het belooft een mooie pot te worden. Heren 1 heeft er zin in en hoopt om 20:00 uur veel clubgenoten, in Carnavalskledij, op de tribunes van Sporthal De Misse te mogen begroeten. Ze kunnen alle hulp gebruiken om aansluiting te krijgen bij de middenmoot van de Topdivisie.