Skip to main content

Heren 1 begint slordig en verliest de eerste wedstrijd van het seizoen in Utrecht

Laatste wijziging: 06 november 2022

Afgelopen zaterdag mochten Donki Sjot Heren 1 na een lange zomerstop eindelijk weer aan de bak, na een goede voorbereiding en 2 oefenpotjes was het tijd voor de eerste competitie wedstrijd tegen VV Utrecht.

Voordat we verder gaan over de wedstrijd moeten we natuurlijk eerst het team voorstellen. Laten we beginnen met onze midden spelers, als eerst Dirk van de Ven en Martijn van Rosmalen, Dirk is onze echte midden veteraan, heeft inmiddels al een hele bak ervaring waar we goed gebruik van kunnen maken. Vervolgens Martijn, deze relatief nieuwe speler blijft zich mooi ontwikkelen en zijn benieuwd waar dat dit jaar naar toe zal gaan. Dan onze diagonaal spelers, Jeroen Gollenbeek en Pepijn Kooijmans, Jeroen is onze tovenaar, hij weet uit de meest onmogelijke ballen toch nog een punt te toveren en aan Pepijn hebben we een echte powerhitter, met zijn sprongvermogen en aanval kracht kunnen we het de tegenstander lastig gaan maken. Vervolgens spelverdeler Mees de Jager, voor hem gaat dit seizoen extra leuk worden want hij staat altijd in de basis, hij kan hier veel van gaan leren en we zijn benieuwd waar deze ontwikkeling heen zal gaan. En dan als laatst onze paser-lopers, Sven Smits, Joel Kling en Axel van Baars. Sven is net als Dirk een van de spelers met veel ervaring, een stabiele factor dus. Voor Joel gaat dit ook een bijzonder seizoen worden, hij heeft namelijk de keuze gemaakt om van spelverdeler naar paser-loper te gaan, een nieuwe uitdaging en dat is extra leuk. En dan als Laatst Axel, hij zou eigenlijk na vorig seizoen vertrekken naar de States, maar dat is wegens omstandigheden niet door gegaan, erg jammer maar wel fijn dat hij nog een extra jaartje bij Donki Sjot kan blijven spelen. En last but not least onze nieuwe coach Benny van den Heuvel. Deze trainer/coach weet van aanpakken, we kunnen als team hier heel veel van leren. Dan zal vast de vraag komen “waar is de libero’’, die is er niet… Voor het team is dat een flinke uitdaging, zeker met onze ‘’krappe’’ selectie, maar met de hulp van Benny en goede inzet moeten we er een mooi en vooral leuk seizoen van kunnen maken! Genoeg gepraat over het team, nu is het tijd om het maar eens over de wedstrijd te hebben.

Zaterdag 19 september om 20.00 uur mochten we na lang wachten weer de eerste competitie wedstrijd gaan spelen. We begonnen de eerste set met de volgende basis opstelling, van de Ven, van Rosmalen, de Jager, Gollenbeek, Smits en van Baars. We beginnen de eerste set goed, we spelen mee en laten zien dat we zonder libero goed mee kunnen ballen. De stand gaat lang gelijk op, totdat we bij de big-points uitkomen, we maken zelf een paar slordige fouten, passing ging niet helemaal lekker en omdat we onze kansen niet weten af te maken verliezen we de eerste set met 25-21. Erg zonde…

Met goede moed beginnen we aan de tweede set, nieuwe set nieuwe kansen. We beginnen de set vrij slordig, we krijgen een reeks tegen en aanvallend weten we het niet af te maken. Utrecht staat goed te spelen en weten hun kansen beter te benutten. Om deze redenen komen op een achterstand te staan van 20-10. Aan het eind van de set maken we daarentegen weten we weer onze draai te vinden, er zit weer leven in de brouwerij. Er zit meer energie in ’t team wat ook maakt dat we beter gaan spelen. Maar helaas was dit niet voldoende, we verliezen de tweede set met 25-19.

Op naar de derde set, met een zooi goede aanwijzingen en tactische tips van Benny kunnen we weer een nieuwe start maken. Helaas gaat het vroeg in de set al mis, we krijgen series tegen, we weten onze draai niet te vinden. Het lijkt erg op de tweede set, want wederom aan ’t einde weten we weer punten te maken en energie er in te brengen. Uiteindelijk verliezen we de derde set met 25-18. Eindstand in sets, 3-0.

Conclusie van deze wedstrijd was dat we zelf slordig hebben staan spelen, we kunnen veel beter dan dit. Genoeg geleerd afgelopen zaterdag en dus ook werk aan de winkel op de trainingen. Aankomend weekend is er geen wedstrijd maar wel de club dag van Donki Sjot. Mocht u zich zaterdag vervelen, dan bent u van harte welkom om een kijkje te nemen in onze vereniging. Eerstvolgende competitie wedstrijd is thuis in De Misse op zaterdag 1 oktober tegen de heren van VIVES om 20.00 uur in De Misse, hopelijk tot dan!