Skip to main content

Donki Sjot H1 sluit seizoen in stijl af met een overwinning op Spaarnestad

Laatste wijziging: 15 april 2024

Zaterdag 13 April alweer, dat betekent de laatste competitiewedstrijd van Donki Sjot Heren 1 in het mooie Den Dungen. De selectie is helemaal compleet dit weekend, op Danny na die er wel bij is, maar was uitgeleend om Heren 2 te helpen (en met succes). Onze tegenstander is Spaarnestad. Uit hebben we van hen verloren maar we wisten toen al dat er meer te halen, dus iedereen heeft er zin in.

Onder leiding van Jos en Bram beginnen we met Mees, Sven, Martijn, Jeroen, Joël, Dirk, Rick en Sylverster aan de wedstrijd. Laatsgenoemde was de mini van de week en liet in de eerste rally zien hard op weg te zijn om over enkele seizoenen een aanwinst voor het team te worden. Daarna ging de wedstrijd echt van start en word er direct goed gespeeld, Er word veel onderling gecommuniceerd en we hebben een hoge servicedruk. Harde spinners van Joel en Mees maakte het de tegenstander lastig. Ook verdedigend met Rick en blokkerend met de middens, Dirk en Martijn zitten we er goed bij. Er zijn dan ook een paar mooie lange rally’s. Aanvallend komen we er goed doorheen en dit resulteert in een goede set, en 1-0 voor.

Dan de tweede set. Ondanks een paar kleine momenten waarbij de focus weg is gaat ook deze set goed van start. Het loopt gelijk op en halverwege de set word er een dubbele wissel gedaan met Lars en Pepijn voor Mees en Jeroen. Iedereen mag shinen deze laatste wedstrijd en weer wat nieuw enthousiasme helpt. De punten worden lekker binnen geslagen waarbij iedereen elkaar goed kan vinden in de setting en aanval. We lopen langzaam iets uit en na 2 setpoint gehad te hebben schrijven we dan ook deze set op onze naam.

Dan de derde set, de opstelling blijft staan en het enthousiasme is er nog steeds. We hebben in deze set af en toe wat meer moeite om de overhand te houden maar gaan gelijk op. De service druk van onze kant is op dit moment iets minder en om twee aanvallers aan het net te houden (ipv drie) besluit onze coach om weer een dubbele wissel terug uit te voeren. Het blijft gelijk opgaan tot ongeveer 20-20. Dan loopt Spaarnestad uit en staat het 23-21 voor Spaarnestad. Wij zitten niet te wachten op een vierde set en dus met wat spannende punten, goede aanval van onder andere Jeroen en Joel, en veel geschreeuw komen we terug. Inmiddels staat het gelijk 25-25 en dus door met allemaal spannende rally’s. Door een goede verdediging van onder andere Sven en scherpe blokkering van Dirk blijft het gelijk oplopen maar loopt Spaarnestad toch elke keer een punt voor. Zo gaat het door tot 31-31. Tenslotte na weer veel gezwoeg 31-32 voor Heren 1 en krijgen we dan ons derde matchpoint in de reeks. Hopelijk het laatste punt! Een service, een goede pass, snelle set van Mees, en om het seizoen af te sluiten Jibbe die het laatste punt volwassen afmaakt.Een 3-0 en snelle overwinning om daarna de kantine in te duiken.

Het gevoel dat er meer te halen was tegen Spaarnestad bleek te kloppen. Met deze overwinning sluiten we het seizoen in stijl af. We zijn 9de geëindigd en handhaven ons eenvoudig in de Topdivisie. Nu even ontspannen en dan weer vooruit kijken naar het volgende seizoen.

Sponsor en fotograaf bedankt voor jullie ondersteuning, publiek bedankt voor jullie support en vrijwilligers van Donki Sjot bedankt voor het mogelijk maken van afgelopen seizoen!