Skip to main content

Donki Sjot H1 weet de wedstrijd net niet om te keren tegen Volley Tilburg

Laatste wijziging: 26 februari 2024

Na de carnavalspauze van het seizoen mocht Donki Sjot heren 1 aantreden tegen Volley Tilburg heren 1. In de basis starten Danny en Sven op de passer-loper positie, Mees als spelverdeler, Martijn en Dirk op de middenposities, Jeroen op de diagonaal en Rick als Libero.

Set 1 begon Donki Sjot erg tam en maakte het team veel eigen fouten. Volley Tilburg maakt hier gebruik van en creëerde hierdoor vroeg in de set al een flinke voorsprong. Donki Sjot wist in de eerste set niet “het vuurtje” aan te wakkeren en verloor deze set met 25-11.

In set twee kwam Joël er in voor Danny. Donki Sjot begon sterker aan deze set. Donki Sjot bouwt een voorsprong op maar geeft deze al vroeg in de set weg. Er worden veel serve fouten gemaakt en de servicepass rommelt ook nog een beetje 25-19 voor Volley Tilburg.

In set drie komt Jibbe erin voor Dirk. In deze set probeert Donki Sjot onbevangen te spelen. Er wordt deze set, in vergelijking tot set één en twee, wel een tantje extra gegeven in de Dungese verdediging. Ook de servicepass gaat beter lopen. Hierdoor kon Mees beter het spel gaan verdelen. Het werd wel nog erg spannend in deze set maar Donki Sjot trekt de set toch naar zich toe, mede dankzij een goede invalbeurt van Danny, 23-25 voor Donki Sjot

Set vier beloofde voorafgaand dus een vrij bepalende set te worden. Kon Donki Sjot doordrukken of niet? Het duurde lang voordat we daar een uitsluitsel over kregen. In set vier wilde Donki Sjot nog een keer alles eruit halen wat er in zat. Volley Tilburg sloeg halverwege de set een gaatje door twee goede servicereeksen. Donki Sjot stond 14-9 achter en moest dus nog wat anders doen. Op 17-17 was de stand weer gelijk getrokken. Hierna werd het stuivertje wisselen. Beide ploegen scoorde maximaal twee punten achter elkaar. De Side-out van beide ploegen was goed geregeld. Helaas trok donki sjot op 36-34 aan het langste eind.

Volley Tilburg wint de set en dus de wedstrijd met 3-1. Donki Sjot heeft goede vechtlust laten zien in set 3 en 4 wat perspectief biedt voor de laatste paar wedstrijden. Volgende week spelen de mannen thuis in de misse tegen VCN! De wedstrijd begint om 20:00u, zijn jullie erbij?