Skip to main content

Donki sjot H1 weet niet te stunten tegen de huidige nummer 2 Zaanstad

Laatste wijziging: 18 december 2023

In de eerste set werden wij (Donki Sjot Heren 1) overklast door Zaanstad. Op elke positie begonnen zij sterker dan wij, en we liepen vanaf het begin achter de feiten aan. Achterstanden van 3-10 en 10-20 waren aan de orde van de dag. Ondanks dat de motor bij Zaanstad even haperde, wonnen ze de set met overtuiging, eindigend in 17-25.

In de tweede set ging bij ons eindelijk het vuurtje aan. We kregen de pass onder controle, waardoor we aanvallend konden gaan variƫren. Hoewel het lang gelijk opging, slaagden we er halverwege de set in om een klein gaatje te slaan. Boven de 20 wisten we met eerst Martijn van Rosmalen en daarna Mees de Jager aan service direct door te pakken, wat resulteerde in een setwinst van 25-18. Dit gaf een positieve impuls aan ons spel.

De derde set herpakte Zaanstad zich in eerste instantie, maar we slaagden erin om aan te haken. Op 19-22 kwam de set echter door een vervelende blessure tot stilstand. Sven Smits viel aan, en bij het blokkeren probeerde Allard Rieuwers van Zaanstad de bal te stoppen. Dit resulteerde helaas in een vervelende blessure aan zijn pink. We wensen Allard sterkte met zijn herstel. Na het oponthoud wist Zaanstad de set alsnog te winnen met 25-20.

In de vierde set probeerden we onze rug weer te rechten, maar dat lukte niet. De energie was op, pijntjes kregen de overhand, en we maakten te veel onnodige persoonlijke fouten. Zaanstad daarentegen behield hun focus en won de set met 25-19. Het eindresultaat van de wedstrijd was 1-3 in het voordeel van Zaanstad.

Ondanks deze uitslag hebben we gezien dat we goed kunnen meekomen. Als we de opgaande lijn kunnen voortzetten, zien we de tweede seizoenshelft met vertrouwen tegemoet. Maar nu is het eerst tijd om te rusten en sommige lichamen de kans te geven te herstellen.

We wensen alle tegenstanders en betrokkenen fijne feestdagen en een knallende jaarwisseling toe en kijken ernaar uit elkaar weer te zien in 2024!