Skip to main content

Donki Sjot H1 wint eerste derby tegen vv Skunk H1

Laatste wijziging: 11 december 2023

Zaterdagavond om 20.00 uur was de eerste van twee Meierij derby's van Donki Sjot Heren 1 uit Den Dungen tegen vv Skunk uit Veghel. Op de ranglijst staan ze op de 11de en 10de plaats met 1 punt verschil. Dus de kans op een gelijkop gaande wedstrijd viel te verwachten.

Donki Sjot vloog uit de startblokken. Een hoge servicedruk zorgde ervoor dat Skunk moeilijk tot scoren kwam en zelf wist spelverdeler Mees de aanvallers van Donki Sjot en met name het midden goed te vinden. De eerste set ging dan ook zeer terecht naar Donki Sjot.

De tweede set ging Donki Sjot door waar het gebleven was. Halverwege de set ging het iets moeizamer. Een dubbele wissel met Danny en Pepijn pakte heel goed uit. En door fanatieke aanmoediging vanaf de kant en veel enthousiasme in het veld ging het weer beter. Libero Rick had zijn passing en verdediging goed op orde en mede hierdoor was ook de 2de set voor Donki Sjot.

2-0 voor wat een luxe. Nog 1 set en dan waren we klaar. Dat was mooi geweest maar Skunk had andere plannen. De servicedruk bij hen ging omhoog en aanvallend kwam Donki Sjot moeilijker tot scoren. Pepijn kwam erin voor Sven om aanvallend meer power te geven maar Skunk was niet onder de indruk. Zowel de 3de als de 4de set ging naar Skunk.

2-2 weg was de voorsprong. Nog 1 keer opladen om de 5 Set te winnen. Sven kwam terug voor Pepijn. Donki Sjot deed wat ze de 1 en 2 set ook mee begonnen. De pasing van Skunk onder druk zetten. Martijn op service bracht Donki Sjot een voorsprong van 4 punten. Dit gaven wij niet meer uit handen. 3-2 winst wat lekker was dit.

Het aanwezige publiek bedankt voor jullie support als ook het publiek voor Skunk voor de gezellige sfeer.

16 december om 20.00 uur mogen we weer thuis spelen. De laatste wedstrijd van de eerste compititie helft is tegen Merkala Zaanstad. Uiteraard rekenen we dan weer op jullie support.

Wil je meer foto's zien, hier de link naar de wedstijd in 42 foto's.