Skip to main content

Donki Sjot Heren 1 blijft in de buurt maar kan VC Tilburg niet verrassen

Laatste wijziging: 06 november 2023

Het was afgelopen week al aangekondigd in het Brabants Dagblad, de Brabantse volleybalkraker. Zaterdagavond stond dus het eerste herenteam van Donki Sjot opnieuw tegenover Volley Tilburg, voor beide teams een belangrijk wedstrijd omdat ze op plek 10 en 11 van de competitie staan. Het zou een wisselvalige wedstrijd worden, waarin wij onvoldoende ons eigen spel konden spelen en Tilburg de bovenliggende partij was. De uitslag was 3-1 in het voordeel van Volley Tilburg, met setstanden van 18-25, 20-25, 25-23 en 17-25.

In de eerste set leek het erop dat Tilburg een makkelijke zaterdag zou hebben. Ze begonnen direct met een kleine voorsprong, maar ondanks enkele fouten kon Donki Sjot niet doordrukken, wat resulteerde in een voortdurende voorsprong. Deze voorsprong behield Tilburg tot het einde (18-25).

In de tweede set veranderden het spelbeeld te weinig. Donkis Sjot begon beter in de wedstrijd te komen, maar zo ook Tilburg. De foutenlast aan Dungense kant bleef helaas te hoog, waardoor Tilburg onvoldoende onder druk kwam te staan. De service en het scorend vermogen waren niet zoals de afgelopen thuiswedstrijden. Donki Sjot bleef redelijk bij Tilburg, kon het ze af te toe moeilijk maken, maar echt in de problemen kwam Tilburg niet (20-25).

In de derde set besloot Donki Sjot vrijblijvende te spelen. Het spel werd iets beter, maar had niet de kwaliteit zoals we die kennen. Diverse aces op de services van Joel Kling en mooie blokballen van Mees de Jager en Martijn van Rosmalen zorgde er echter wel voor dat we deze set over de streep konden trekken (25-23).

In de vierde set konden we het niet veel spannender maken. Op een goede pass kon Pepijn Kooijmans de ballen mooi naar beneden slaan, maar het spelbeeld van eigenlijk de hele wedstrijd kwam ook in de vierde set tot uiting. Uiteindelijk won Tilburg deze set relatief makkelijk (17-25).

Wil je de wedstrijd zelf terugkijken dan kan dat hier: https://www.youtube.com/watch?v=SY9TYg9xDuw

Aanstaande zaterdag is het 11-11 en krijgen de Dungense heren verlof. Hopelijk zorgt de opening van het carnavalsseizoen voor een opening van een winnend seizoen.

Fotograaf: 

Nabor Fotografie

Geschreven door:

Technische Commissie

Categorie:

Club nieuws

Lid worden, een keer meetrainen?

Je kunt altijd kennismaken met trainer en team door een aantal mee te trainen. Zie de informatie bij de teams.

En lid worden kan eenvoudig met het online aanmeldformulier