Skip to main content

Donki Sjot Heren 1 laat alle punten achter in Voorschoten

Laatste wijziging: 29 oktober 2023

Afgelopen zaterdag, 28 oktober, was het tijd voor de mannen van Donki Sjot Heren 1 om aan te treden tegen promovendus Gemini Kangoeroes Heren 1 uit Voorschoten. Vandaag traden de mannen aan met een beperkte wedstrijdselectie van 7 spelers, waarmee de basis ook direct bepaald was: Mees de Jager, Sven Smits, Dirk van de Ven, Pepijn Kooijmans, Joël Kling, Martijn van Rosmalen en Rick Buteijn waren de spelers die het moesten gaan doen.

Set 1 begonnen de mannen aardig, ondanks een hoge foutenlast in de service werd er op gelijke hoogte gestreden met de mannen uit Voorschoten. Pas laat in de set wist de thuisploeg het te beslissen, nadat het 23-22 stond voor Gemini, trokken zij de laatste punten naar zich toe en pakte ze de eerste set.

Set 2 moest beter, dat wisten de mannen uit Den Dungen ook. Ook deze set ging gelijk op, beide teams speelden stabiel en wisten daardoor geen gaatjes te slaan. Bij een stand van 21-23 leek de set de goede kant op te vallen, maar het tegendeel bleek waar. De mannen uit Voorschoten wisten het onderste uit de kan te halen deze set en trokken ook hier de setwinst naar zich toe, dit keer met een stand van 27-25.

Alles of niets in de derde set, gewisseld worden kon er niet dus moest er beter gepresteerd worden. Dit lukte, met voorsprongen van 0-3, 5-11, 10-19 en een eindstand van 18-25 herpakte Donki Sjot zich en werd de hoop in leven gehouden.

Set vier was erop of eronder, ook deze set moesten de mannen uit Den Dungen alles geven om nog één of meerdere punten veilig te willen stellen. Echter was Gemini Kangoeroes niet bereid dit zonder slag of stoot te laten gebeuren. Zij wisten de set dan ook goed te starten met 3-0 en vervolgens een tussenstand van 13-5. De mannen uit Den Dungen herpakte zich en kwamen terug tot 20-15, maar toen Gemini de overwinning kon ruiken besloten zij deze ook te pakken. Met een eindstand van 25-18 in de vierde set en een setstand van 3-1 was de wedstrijd beslist.

De mannen uit Den Dungen kwamen op meerdere fronten te kort en de eerste winst blijft nog uit. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen, thuis tegen directe concurrent Volley Tilburg, die momenteel op de negende plek staan.