Skip to main content

Donki Sjot Heren 1 - VV Utrecht Heren 1, een wedstrijd met 3 gezichten

Laatste wijziging: 18 oktober 2023

Afgelopen zaterdag mocht Donki Sjot Heren 1 het opnemen tegen VV Utrecht. Op basis van de afgelopen confrontaties tussen deze teams was de verwachting dat dit voor beide geen eenvoudige opgave zou worden. Donki Sjot begon met Mees de Jager, Sven Smits, Dirk van de Ven, Pepijn Kooijmans, Joël Kling, Martijn van Rosmalen en Rick Buteijn.

De eerste set leek het erop dat vv Utrecht een makkelijke zaterdag zou hebben. Ze begonnen direct met een kleine voorsprong en doordat ze nagenoeg foutloos speelde bouwde ze deze gedurende de set steeds verder uit. Omdat Donki Sjot te gespannen speelde lukte het ze, mede door een groot aantal foutservices, niet het initiatief naar zich toe te trekken. Ze liepen eigenlijk continu achter de feiten aan. Resultaat 25-21 winst voor Utrecht.

In de tweede set ging Donki Sjot iets makkelijker serveren, hierdoor ging de foutenlast naar beneden. Het gevolg was ook dat vv Utrecht de pass goed onder controle kon houden en naar harte lust kon aanvallen. Donki Sjot bleef deze set langer bij maar vv Utrecht wist halverwege opnieuw een gaatje te slaan. Dit had zijn weerslag op Donki Sjot en ondanks enkele wissels aan Dungense zijde resulteerde dus opnieuw in setwinst voor de gasten, dit keer met 25-19.

In de derde set besloot Donki Sjot alle remmen los te gooien. Dit, in combinatie met het feit dat vv Utrecht een aantal wissels de kans gaf, resulteerde in een ander set-verloop. Het lukte Donki Sjot wel om het initiatief te nemen en op voorsprong te komen. Omdat de servicedruk bij vv Utrecht minder werd en Donki Sjot ervoor koos om naast Rick ook Lars Smits in te zetten als libero kwamen zowel de service- als de rallypass beter aan. Hierdoor kon Mees de middenmannen Martijn en Dirk veelvuldig in stelling brengen en zij wisten keer op keer met het nodige geweld te scoren. Hier had vv Utrecht geen antwoord op dus deze set werd met 25-23 door Donki Sjot gewonnen.

De vierde set ging Donki Sjot verder waar het gebleven was. Vanwege de opgebouwde servicedruk kregen Jeroen Gollenbeek, Sven en Joël meer ruimte aan de buitenkanten en hier maakte ze gretig gebruik. Het vuurtje aan Dungse zeide was nu echt aan en ook de blokkering en verdediging ging beter draaien. Resultaat, een eenvoudige setwist voor Donki Sjot met 25-15.

Zoals we vele voorgaande wedstrijden tussen deze twee teams moest er opnieuw een vijfde set aan te pas komen. Helaas voor Donki Sjot kantelde de wedstrijd voor een tweede keer. vv Utrecht wist zich te herpakken en Donki Sjot met name met de service vol onder druk te zetten. Het spel van Donki Sjot werd voorspelbaarder en de ballen werden niet meer gescoord. Hierdoor won vv Utrecht deze set eenvoudig met 15-8.

Samenvatting, Donki Sjot begon te gespannen, wist zich te herpakken en deed zichzelf uiteindelijk misschien wel te kort. vv Utrecht lag zeker in set 4 op de rug maar wist zich knap te herpakken. Uitslag Donki Sjot - vv Utrecht: 2-3 (21-25, 19-25, 25-23, 25-15 en 8-15).

Volgende week geen competitieweekend maar Heren 1 mag toch aan de bak. Op zaterdag mogen ze het in het Nationale Bekertoernooi in Tilburg opnemen tegen Volley Tilburg (12:30 uur) en Next Volley Dordrecht (15:00 uur). De week erna reizen ze voor de competitie af naar Voorschoten om het in de competitie op te nemen tegen Gemini-Kangeroes Heren 1.