Skip to main content

Heren 1 kan energie uit laatste wedstrijd niet meenemen naar Rijswijk

Laatste wijziging: 18 oktober 2023

De wedstrijd tegen Inter Rijswijk begon later dan gepland. Oorzaak, vanwege een zwaar ongeluk, waar niemand van Donki Sjot bij betrokken was, werd de snelweg afgezet om de traumaheli te laten landen. Dit leverde de nodig vertraging op waardoor de meeste spelers van Donki Sjot Heren 1 pas laat in de zaal waren. Gelukkig hadden zowel Inter Rijswijk als de scheidsrechters er geen probleem mee om iets later te beginnen. Eenmaal in Rijswijk werden Heren 1 warm onthaald. De DJ, speaker en het nodig publiek waren er al helemaal klaar voor.

Donki Sjot begon de wedstrijd met Mees de Jager, Sven Smits, Martijn van Rosmalen, Jeroen Gollenbeek, Joel Kling, Pepijn Kooijmans en Rick Buteijn. Omdat coach Bram de Jager niet kon beschikken over Lars Smits en Dirk van de Ven begon Pepijn dit keer als middenman. Donki Sjot startte slecht. Na meerdere foutservices vroeg in de set liep Inter Rijswijk direct uit naar een voorsprong van een punt of 3. Donki Sjot liet dit gelaten toe. Halverwege de set zakte de energie bij Donki Sjot iets weg, terwijl Inter Rijswijk juist een stapje deed. Hierdoor werd de voorsprong vergroot en wist Inter Rijswijk de set relatief eenvoudig te winnen met 25-18.

De tweede set moest anders en dus werden er wat wissels doorgevoerd. Jibbe Broeren kwam als middenman in het veld en Pepijn verving Jeroen als diagonaal. Ondanks dat Inter weer sterker begon wist Donki Sjot dit nu wel, helaas tijdelijk, om te keren. Vanaf 5-5 nam Donki Sjot een kleine voorsprong van rond de 3 punten. Halverwege de set kwam Inter Rijswijk met uitblinkers Tim van Andrichem en Jasper van der Voort weer langszij. Vervolgens bleef het stuivertje wisselen waarbij Rijswijk uiteindelijk met 25-23 aan het langste eind trok.

De derde set werd een kopie van het laatste deel van de tweede. Het lukte Donki Sjot, ook ondanks enkele invalbeurten van Danny Marijn, niet om in het begin weg te lopen bij Inter. Het lukte ze ook niet om het energieniveau naar het niveau van de week ervoor te brengen. Inter rook de winst en sloeg op na een tussenstand van 12-12 een gaatje. Opnieuw namen zij met een voorsprong van zo'n 3 punten. Aan het einde van de set liep de energie er bij Donki Sjot helemaal uit en vielen nagenoeg alle ballen aan hun kant op de grond. Of ze nu geslagen werden, geprikt werden of via een mislukte combinatie er overheen gefrommeld werden. De set eindige in 25-19 voor Rijswijk en dus 3-0.

Conclusie, Heren 1 heeft de energie die er de vorige wedstijd inzat niet kunnen meenemen naar Rijswijk. De thuisploeg heeft hier optimaal gebruik van weten te maken. Donki Sjot moet dit vergeten en zich focussen op volgende week wanneer tegen VV Utrecht mogen aantreden. Ze spelen dan gelukkig weer thuis (20:00 uur in De Misse) en hopen op jullie aanmoedigingen.