Donki Sjot Heren 1 verliest nipt van oud eredivisionist Taurus

Laatste wijziging: 18 oktober 2023

Zaterdag 30 september trad Donki Sjot Heren 1 aan tegen oud eredivisionist Taurus Heren 1. De eerste thuiswedstrijd die sinds tijden weer tegelijk met Dames 1 werd gespeeld, waardoor het gezellig druk was in de zaal.

In tegenstelling tot vorige week toen er geen coach aanwezig was had Heren 1 ditmaal twee man langs de lijn, Bram de Jager die werd geassisteerd door Jos van de Ven.

Donki Sjot begon sterk aan de eerste set, met Dirk van de Ven aan service liepen ze snel uit naar een 7-3 voorsprong. Taurus vroeg hierna een time-out aan en begon vervolgens steeds meer hun spel te vinden wat resulteerde in een tussenstand van 10-9. Donki Sjot pakte de side-out en Mees de Jager kwam aan service. Hij serveerde in totaal 7 punten op rij. Donki Sjot hield het niveau vast en met een Pepijn Kooijmans als hoofdaanvaller werd de set met 25-17 relatief eenvoudig gewonnen.

In set 2 waren de teams volledig aan elkaar gewaagd. Donki Sjot stond de hele tijd 1 à 2 punten voor maar wist dit op het einde van de set niet af te maken. Een setpoint op 24-23 werd niet gescoord en Taurus maakte hier optimaal gebruik van. Zij gingen er met de setwinst vandoor.

In set 3 kwam Joël Kling in het veld om de pass te versterken. Tot en met 11-11 was het opnieuw stuivertje wisselen. Taurus wist hierna een gaatje te slaan en kwamen op een 12-15 voorsprong. Door een time-out aan de kant van Donki Sjot konden de heren weer op adem komen om de set te keren. Door een stabiel niveau in de pass en verdediging door Rick Buteijn en Lars Smits en een service serie van Sven Smits kwamen de heren weer bij. Het was erop en erover van 16-16 naar 19-16 waarna een time-out aan de kant van Taurus volgde. Op het einde leek het nog spannend te worden maar door een goed aanvallende Martijn van Rosmalen en een nuttige invalbeurt van Danny Marijn kwam Donki Sjot op 24-23. Dit keer wisten ze het setpoint wel te verzilveren en op een 2-1 voorsprong te komen.

Set 4 startte slordig aan de kant van Donki Sjot, onduidelijke communicatie en foutjes slopen in het spel. Tot een stand van 8-8 konden de heren nog mee maar daarna sloeg Taurus een gat wat Donki Sjot niet meer wist te dichten. De set eindigde in een stand van 19-25.

Set 5, Taurus wist het niveau van de vorige set door te trekken en vertrok meteen met goed spel in de vijfde set. Met een tussenstand van 3-8 werd er gewisseld van kant. Donki Sjot probeerde op een geslepen service serie van Jeroen van Gollenbeek nog terug te komen. Helaas lukte dit niet en won Taurus deze laatste set met 12-15.

Eindstand Donki Sjot Heren 1 - Taurus Heren 1: 2-3 (25-17, 24-26, 25-23, 19-25 en 12-15). Wedstrijd terug kijken, klik hier.

De volgende wedstrijd is zaterdag 7 oktober. Vanaf 19:30 uur neemt Heren 1 het op tegen Inter Rijswijk in Rijswijk. Gaat het ze lukken om de eerste winst dit seizoen mee naar huis te nemen? Hopelijk tot dan!