Skip to main content

Donki Sjot H1 speelt een knappe pot tegen VV Utrecht en is toe aan vakantie

Laatste wijziging: 16 april 2023

De laatste wedstrijd van het seizoen was er eentje voor de statistieken en om het seizoen goed af te sluiten. Het werd een spannende 5 setter, waar iedereen de kans kreeg om een laatste keer dit seizoen een balletje mee te spelen.

Utrecht wist de eerste set sterk te starten, maar door een aantal fouten konden wij direct aansluiten. Aanvoerder Mathijs Linders van Utrecht bleek vandaag onstopbaar en maakte ook in de eerste set het verschil en zorgde dat de set nipt naar Utrecht ging. In de tweede set wist spelverdeler Mees de Jager de middenaanvallers Martijn van Rosmalen en Dirk van de Ven veelvuldig aan te spelen en daardoor, ondanks de tegen aanvallen van Peter van de Poel, naar Den Dungen te halen.

Dat wij aan elkaar gewaagd waren bleek uit de 3de set, waar 30 punten nodig waren om de set binnen te halen. Via een sterk blok en aanvallen van Sven Smits wisten we deze lange set te winnen. In de 4de set konden wij Utrecht enkel volgen en wisten Niek Marchal en Peter van de Poel de Dungense verdediging onder druk te zetten en de setwinst binnen te halen en daarmee het seizoen nog een setje te verlengen.

In de 5de set was de puf op bij Donki Sjot, desondanks werd er bij 8-7 van kant gewisseld. Hierna lukte het Utrecht niet meer om punten zelf te scoren. 7 fouten van de thuisploeg gaven de winst aan Utrecht die, na een feestje in sportcafé De Misse, 2 punten mee terug kon nemen naar Utrecht.

Wij kunnen terugkijken op een geslaagd seizoen. We zijn gestart met een kleine selectie en hebben ons desondanks met gemak weten te handhaven in de hoogste amateurklasse. Complimenten naar de spelersgroep voor hun doorzettingsvermogen, spelplezier en enthousiasme en zeker ook naar Bram de Jager die een telefoon versleten heeft met het rondbellen van mogelijke invalkrachten en versterkingen. De spelersgroep kan even rust nemen, maar de TC werkt hard door om de puzzel voor volgend jaar rond te krijgen.