Skip to main content

Donki Sjot D2 dendert door en ziet uit naar PD-wedstrijden

Laatste wijziging: 02 april 2023

De laatste uitwedstrijd van het seizoen, zowel voor het team als de uitcoaches Henk en Kees (trainer/coach Benny was bij H1). We waren compleet en dat kwam niet veel voor dit seizoen. De tegenstander, Meerkerk DS2, was gebrand om punten te halen om degradatiewedstrijden te ontlopen. Wij konden eigenlijk niks meer verliezen of winnen, want 2e plek was al veilig gesteld, dus PD.

We begonnen de 1 set in een vertrouwde opstelling, mede omdat Maaike en Marloes aangegeven hadden wel te willen spelen maar 1 of een beperkt aantal sets. De belangrijkste verandering was dat we met Maud als spelverdeelster de start deden en niet met Gwyneth. De 1e set was hard werken, beide teams konden nauwelijks een puntenreeks maken en het ging gelijk op. Bij 19-21 hadden we pech: Yanniek verzwikte haar enkel en moest vervangen worden. Dat was even improviseren en het team was geschrokken. Het werd even rommelig maar bij een stand van 24-24 en even een time-out zetten we door en werd het toch 24-26.

2e set is er toch een beroep gedaan op Maaike en Marloes en hoewel het aardig gelijk op ging hadden we meer servicedruk waardoor we een paar leuke puntenreeksen konden maken en met 19-25 wonnen. De 3 set wilden we het anders aanpakken: van 5-1 naar systeem 4-2 met beide spelverdeelsters Maud en Gwyneth er in. Dat pakte goed uit, met name in het midden van de set scoorden we 8 punten achter elkaar door de goede servicedruk van Laura. 10-19 maar Meerkerk kwam terug tot 15-19. We lieten ons niet van de wijs raken en maakten het ook weer met 19-25 af.
De ‘meiden’ gingen na de wedstrijd naar Utrecht om te gaan stappen en de stemming kwam er al goed in na deze set (en dus al 0-3).

De 4e set gingen we weer terug naar systeem 5-1 en Maaike wilde nog wel een setje spelen. Yanniek eigenlijk ook, het ging beter met haar enkel, maar zowel de coaches als de rest van het team vonden dat geen goed idee. Deze set hebben we beheerst uitgespeeld met leuke rally’s en een betere servicedruk. Onze mids Anouk en Laura waren op dreef en ook onze aanvalsters Robine en Chrissy zetten het goede spel van de eerdere sets door. En voor alle sets gold: Romee als libero was de rots in de branding.

De stemming zat er goed in bij de meiden mede vanwege het geplande teamuitje in het vooruitzicht. De zangkoren: Shotje voor xxxx (vul de naam maar in), olee, olee waren de hele laatste set te horen.
Meerkerk probeerde het nog wel, maar we liepen gestaag uit en sloten af met 15-25, oftewel 0-4 en weer 5 punten in de pocket.

Op 15 april de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Spivo. Hopelijk een leuke wedstrijd met een goede uitslag en afsluiting van het seizoen en dan door naar de promotiewedstrijden op 29 april.