Skip to main content

Donki Sjot H1 behaald in Utrecht met minimale bezetting de maximale winst

Laatste wijziging: 02 april 2023

De laatste uitwedstrijd van het seizoen. Vandaag hadden we 7 spelers, waarvan Pepijn Kooijmans door een aanhoudende pink blessure alleen in nood wisselbaar was. Hierdoor moest Jeroen Gollenbeek met een geblesseerde duim door de pijn heen bijten en in het veld plaats nemen. Er stond voor beide teams niets meer op het spel. Protos is al zeker van degradatie en handhaving is voor ons vorige week behaald. Desondanks waren we gebrand om de 3 punten mee naar huis of beter naar het eindeseizoensfeest van Protos te nemen.

Het lage plafond van de sportzaal was even wennen in de eerste set, maar langzaam aan werkten we ons in de wedstrijd met gevarieerde aanvallen en verschillende rechtstreekse punten van spelverdeler Mees de Jager, die het blok van Protos scherp hield. Door een aantal fouten kon Protos aan het eind van de set nog meedoen, maar uiteindelijk zorgden aanvallen van Joël Kling en Dirk van de Ven dat de setwinst naar Donki Sjot ging.

De tweede set begon Protos zenuwachtig met 5 fouten op rij, waardoor wij direct een voorsprong namen. Bij 17-18 zette Dirk van de Ven de passing bij Protos onder druk, waardoor Martijn van Rosmalen het blokkerend en aanvallend kon af maken. Sven Smits sloeg het laatste set punt overtuigend binnen (18-25)

Ondanks zijn duim blessure zorgde Jeroen Gollenbeek voor de eerste voorsprong in de 3de set (5-10). Een voorsprong die onoverbrugbaar bleek voor Protos. Kenmerkend voor de wedstrijd zorgde 2 eigen aanvalsfouten van de thuisploeg voor de 25-22 eindstand. Waarna het licht in de sporthal, zowel letterlijk als figuurlijk, direct uit ging voor Protos. De verdiende 3 punten en laatste thuiswedstrijd voor Protos werden samen met Protos tot in de vroege uurtjes in Utrecht gevierd.

Volgende wedstrijd, de laatste van het seizoen, spelen we thuis tegen het andere team uit Utrecht, VV Utrecht.