Skip to main content

Donki Sjot H1 verlies van VCV maar is toch zeker van handhaving

Laatste wijziging: 27 maart 2023

We wisten met het ontbreken van aanvoerder Sven Smits en geblesseerde Pepijn Cooijmans het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden. Danny Marijn, die halverwege het seizoen is aangesloten, stond hierdoor het eerst in de basis en speelde een fantastische wedstrijd en was topscoorder aan Donki Sjot zijde. Rob Meussen uit Heren 2 was als Libero beschikbaar en speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen. Door verlies van Compaen was een plaats in de topdivisie al voor de start van de wedstrijd al zeker en kon er vrijuit gespeeld worden.

In de eerste set kon VCV goed volgen met name door onze foutenlast, die deze wedstrijd met 9 fouten  voor iedere set gelijk was.  Pas bij 18-19 wist VCV een eindsprint in te zetten. Een verpletterende opslag reeks van Hugo Rijken, met 2 aces, bracht de eerste setwinst naar VCV.

Hugo Rijken wist de tweede set deze service reeks door te zetten en VCV liep direct uit naar een 1-7 voorsprong. Een voorsprong die wij niet meer te boven kwamen. VCV wist de set eenvoudig met 15-25 binnen te halen.

Martijn van Rosmalen zorgde door een blok, aanval en 2 service aces, ervoor dat Donki Sjot de 3de set met een voorsprong begon (6-2). Maar VCV vocht terug met een niet te stoppen Thomas Rosier, die elke bal op de hoek wist te scoren. Uiteindelijk wist Mart Overdijk het winnende punt voor VCV binnen te slaan (20-25). 

Met nog 2 wedstrijden te spelen is de seizoens doelstelling, handhaving, bereikt en wordt er enkel nog gestreden voor de hoogst mogelijke notering in de rangschikking. Met 4 teams op 24 punten gaat dit nog een spannende strijd worden. Volgende week treffen we in Utrecht USV Protos, die al zeker zijn van degradatie, waar we punten moeten pakken.

Geschreven door:

Technische Commissie

Categorie:

Club nieuws

Lid worden, een keer meetrainen?

Je kunt altijd kennismaken met trainer en team door een aantal mee te trainen. Zie de informatie bij de teams.

En lid worden kan eenvoudig met het online aanmeldformulier