Skip to main content

Donki Sjot H1 weet opnieuw niet van Peelpush te winnen

Laatste wijziging: 19 maart 2023

In de voorgaande wedstrijden (oefen, competitie en beker) was het ons niet gelukt om Peelpush te verslaan, maar toch staan we op de ranglijst tegen elkaar aan op de 5de en 6de plaats. Punten moesten er vandaag mee terug genomen worden naar Den Dungen.

Met 7 spelers waren we afgereisd naar Meijel, Pepijn Kooijmans was er weer bij, nog niet geheel hersteld, voor een eventuele nood wissel. Begonnen we aan de eerste set. De strijd ging gelijk om en om beurten werd de voorsprong in de set gepakt. Tot op 18-17 Rikus Leenders aan opslag kwam en voor de eerste keer een ruime voorsprong voor Peelpush op het scorebord weet te zetten. Wij weten de service reeks nog te breken, maar Tijn van Grift weet de set uiteindelijk in het voordeel van Peelpush af te ronden.

De tweede set beginnen we vol vertrouwen. Joël Kling weet het blok van Peelpush veelvuldig te passeren met de opslag van Dirk van de Ven gaat het tot 23-23 gelijk op. Een aanval van Jip Schurkens en een beetje hulp van de arbitrage zetten helaas 25-23 op het scorebord en ook de tweede set gaat naar Meijel.

De 3de set voert Peelpush enkele wissels door en dit wordt direct afgestraft. Mees de Jager zet met zijn service de verdediging onder druk en weet met een reeks van 7 opslagen een ruime 7-15 voorsprong op te bouwen voor Donki sjot. Peelpush weet vervolgens door aanvallen van Bram Griever puntje voor puntje deze achterstand weer in te lopen en maken we ons bij de stand 23-23 op voor een mooi eindgevecht. Het is Peelpush die inhaalrace door weet te zetten en uiteindelijk de 3de set en wedstrijd winst naar zich toe trekt. Terecht pakken ze de 3 punten en 5de plek in de ranglijst.

Volgende week wacht ons thuis de wedstrijd tegen VCV, waar we ons terug gaan knokken naar het linkerrijtje in de stand.