Skip to main content

Donki Sjot H1 neemt vanuit Haarlem alle punten mee naar huis

Laatste wijziging: 30 januari 2023

Na het vertrek van Axel van Baars en Jeroen Gollenbeek op wintersport, zag het er naar uit dat we met exact 6 spelers in Haarlem zouden verschijnen. Gelukkig wist Bram de Jager (TC) Danny Marijn te strikken om komende tijd gaten in te vullen. Na slechts 1 training eerder deze week had hij deze wedstrijd dan ook al een basisplaats.Om uit de buurt van de gevarenzone te blijven was deze wedstrijd tegen Spaarnestad belangrijk en moesten er punten gepakt worden.

De eerste set begonnen we direct scherp met een service reeks van Mees de Jager en liepen uit naar 2-6. Na eenzelfde service reeks van Jary Kroon aan de kant van Spaarnestad kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong 7-6. Hierna ging het gelijk op tot Mees de Jager opnieuw aan service kwam en met wederom 2 aces de voorsprong weer naar onze zijde bracht (10-14). Deze voorsprong gaven we niet meer weg en in met een 5de ace sloot Mees de Jager de set af (22-25).

In de 2de set kwam Tom Vos voor Spaarnestad in het veld die de servicepass een niveau omhoog bracht, waardoor Bart Vlasblom beter aangespeeld kon worden. Hierop hadden wij geen antwoord en moesten de set via 10-7 en 16-20 uiteindelijk. Deze keer was het de spelverdeler van Spaarnestad, Yorick van Viersen, die de set met een ace afsloot.

De 3de set ging gelijk op, waarbij de arbitrage een zichtbaardere rol ging spelen. Pas bij de 7-7 wisten wij een ruime voorsprong van 11-15 te pakken via een aanval van Pepijn Kooijmans en 2 service aces van Martijn van Rosmalen. Een verschil dat Spaarnestad, ondanks 3 service missers aan onze kant, niet meer wist te overbruggen. Spaarnestad kreeg geen greep op de gevarieerde spelverdeling, waardoor midden aanvaller Dirk van de Ven, het verschil kon maken.  Martijn van Rosmalen sloot de set af door een aanval over het midden (19-25).

Set 4 was een vervolg van de 3de set en beide ploegen gingen gelijk op. De ervaring van aanvoerder Sven Smits, topscoorder van deze set, werd gebruikt om het verschil steeds een puntje in ons voordeel te brengen. Pas bij 20-20 wisten we via aanvallen van Pepijn Kooijmans en Joël Kling en een misser van Spaarnestad de voorsprong steviger in handen te nemen 20-23. Ondanks 2 sterke aanvallen van Bart Vlasblom en een blok wist Spaarnestad dit verschil niet meer te maken en haalde Joël Kling met een drop shot de wedstrijd en belangrijke 3 punten naar ons toe.

Volgende week treden we met 5 Heren 1 spelers en aanvulling uit heren 2 aan in de uitwedstrijd tegen Zaanstad, waar weer belangrijke punten gehaald kunnen worden.