Skip to main content

Koploper Skunk tegen runner-up HLB van Daal/DS Heren 2

Laatste wijziging: 21 oktober 2018

Zaterdag 20 oktober stond de eerste kraker van het seizoen op het programma. Skunk de trotse koploper tegen Heren 2 de verassende nummer 2. Doordag Dirk van de Ven met Heren 1 mee moest doen was Léon Vercruijsse uit Heren 3 bereid om bij ons het midden te ondersteunen. Na gezellig bij de familie Meussen te hebben gegeten plus een potje 30 seconden waren we optimaal voorbereid voor de wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Skunk. Wij waren niet scherp en de pass en service waren gewoonweg niet goed genoeg. De set ging met duidelijke cijfers 25-14 verloren. Tot bovenmaat van ramp verstapte Léon zich ook nog waardoor hij niet verder kon spelen.

De 2de set waren we dus gedwongen om te veranderen. Sven ging op midden spelen en Joost ging op de passer loper spelen. Met gelijk 2 bloks van Sven en een service serie van Lars lieten wij aan Skunk zien ze nog niet van ons waren. Met passie en strijd konden wij de voorsprong behouden en na een snoei harde pipe(3 meter aanval door het midden) van Joost werd de set gewonnen met 25-19.

We waren nog niet tevreden over de passing zodoende maakte Luca Donkers zijn debuut als libero bij Heren 2 ipv Rob. Hierdoor werd het midden meer betrokken in het spel waardoor Max en Pepijn aan de buitenkant makkelijker tot scoren kwamen. De set ging gelijk op totdat de gemoederen bij Skunk iets te hoog opliepen. Door een dubieuze beslissing van de scheids op 19-18 voor ons werd eerst een gele kaart gegeven voor aanhoudend commentaar en deze werd daarna omgezet in rood. Hiermee ging de service plus 1 punt naar Heren 2. Wij lieten ons niet gek maken en speelde de set koelbloedig uit met 25-21.

De 4de set konden we aanhaken tot 10-10 maar daarna kwamen we moeizaam tot scoren. Het spel bij ons werd voorspelbaar door een hangende pass en het blok van Skunk werd goed getest. Setstand 25-16 voor Skunk en 2-2 in sets. Een beslissende 5de set was nodig om een verschil te kunnen maken.

Was de pijp bij Heren 2 leeg nee was het antwoord. Twee goede service series van de gebroeders Smits zorgde ervoor dat we konden wisselen met een voorsprong van 8-4. Maar helaas Skunk rechte nog één keer de rug en ging op en over Heren 2 heen. Dit kwamen wij niet meer te boven en verloren de set met 15-11 en daarmee de wedstrijd met 3-2.

Hierdoor blijft Skunk de koploper en Heren 2 de runner-up. Het was een wedstrijd met veel emoties afgewisseld met goede momenten en mindere momenten.Voor actiefoto's van de wedstrijd gemaakt door Skunk ziehttps://www.facebook.com/vvskunkheren1/?tn-str=k*F

Léon bedankt voor je inzet hopelijk valt de blessure mee. Leermomenten uit deze wedstrijd:

• Service meer afwisselen;
  • In de passing blijven communiceren en bewegen;
  • Tactisch aanvallen.

De eerst volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd in De Misse. Tegenstander is AETOS uit Arnhem vanaf 15:00 gaan wij weer volop voor de overwinning. Supporters tot dan!

Extra: Nog een paar actiesfoto's van de wedstrijd

20181020 Skunk HS1 HLB HS2 TDV 2762 Small  20181020 Skunk HS1 HLB HS2 TDV 2970 Small