Skip to main content

Heren 1 net op tijd wakker, deel 2.

Laatste wijziging: 30 september 2018

Afgelopen zaterdag mocht heren 1 dan eindelijk weer thuis volleyballen. Heren 1 begon 's middags eerst met een teampresentatie, samen met dames 1 werd het nieuwe logo gepresenteerd en wat mooie woorden gesproken door zowel het bestuur als beide coaches. Daarna kon iedereen naar de sporthal, na een week wisselend niveau op de trainingen zou je denken dat alle neuzen strak dezelfde kant op stonden en de voorbereiding optimaal was. .

Voor de meeste was dit het geval, gelukkig speelt Tom Koops in heren 1. Tom kreeg het voor elkaar zijn hoge witte sportsokken te vergeten en daardoor eeuwige roem te winnen in dit wedstrijdverslag. Na een brainstorm sessie van tussen de 10 en 15 seconden werd als oplossing gevonden dat Tom maar met tape moest spelen, teken daar een Nike logo op en klaar is kees. Geen boete (uitleg over de boetepot is te vragen bij Nils Fleuren). Gelukkig heeft de tape geholpen, Tom sloeg op belangrijke punten zijn ballen binnen en stond passend, zoals verwacht, zijn mannetje. Misschien toch maar vaker zijn sokken vergeten?

Op naar de wedstrijd:
In de eerste set gingen de eerste punten vrij gelijk op, bijna alle punten onder de 5 werden namelijk in het net geserveerd door beide partijen. Een enkele bal werd over het midden uitgespeeld, de rest ging fout.
Dit heeft voor heren 1 de toon gezet voor de wedstrijd, met een slap sideout spel en slechte service beurten keek heren 1 al snel tegen een achterstand van 3 a 4 punten aan. De eerste set werd verloren.

In set twee zagen de supporters die in de misse waren, waarvoor dank (!), geen verandering in het spelbeeld. Miscommunicatie in de pass, verdediging, services zonder druk en aanvalsfouten kwamen allemaal voorbij. Daar tegenover bediende de spelverdeler van Sudosa zijn mannen goed en waren vooral de buitenaanvallers goed voor een x aantal punten. Ook set twee werd verloren.

Set drie, dit was de set waarin het moest gaan gebeuren. De set waarin heren 1 voor een tweede week op rij wakker moest worden. Met een paar passfoutjes en verkeerde keuzes van de aanvallers er achteraan stonden de mannen uit Den Dungen al snel een aantal punten achter. Een inhaalrace was nodig, door middel van goed geplaatste aanvallen en wat meer servicedruk dan de sets ervoor wist heren 1 pas ver boven de 20 een aantal punten uit te lopen. De laatste twee waren de belangrijkste, set drie werd gewonnen.

Set vier werd wat beter begonnen, door gevarieerd spel en goede keuzes van beide spelverdelers werd er al snel uitgelopen. Echter kwam Sudosa elke keer dat heren 1 een paar punten voorstond weer netjes terug. Tot aan het einde van de set, wat belangrijke ballen aan het net en een goede service erover heen en de setwinst was binnen.

Set vijf werd begonnen met een fout van de tegenstander, een goede aanval en een mooi killblock. Hiermee was de toon gezet voor de rest van de set, het verzet van de mannen uit Assen was gebroken en HLB heren 1 kon wat verder uitlopen. Vrij simpel werd de laatste en belangrijkste set binnen gehaald waardoor er wederom een 3-2 overwinning wordt genoteerd voor heren 1.

Wij danken alle supporters die zijn komen kijken naar de wedstrijd, in het bijzonder de kinderen van basisschool de Fonkel die aanwezig waren. Fijn om te zien dat de jeugd het meeste lawaai kan maken tijdens een volleybalwedstrijd. Tot de volgende keer?

Volgende week treden we aan in Zevenhuizen, de tegenstander daar is er eentje van formaat. CAS-CRM / ZVH voor velen voorheen bekend als Nesselande speelt hun wedstrijden in sporthal Swanla, aankomende week zal er hard getraind worden om de volle buit mee te kunnen nemen uit Zevenhuizen.

Wistjedatje van de week: 13 oktober, de 2e thuisspeeldag van Donki Sjot word er door heren 1 een feestje georganiseerd in sportcafe de Misse. Neemt allen uw lederhosen of dirndl mee, het thema zal namelijk zijn... u raad het al: Oktoberfest.

Wij zien u graag dan, zowel aankomende zaterdag als 13 oktober!