Skip to main content

Regiokampioenschappen CMV1 team!

Laatste wijziging: 22 mei 2017

Het CMV1 team niveau 6 had het gehele seizoen laten zien wat ze waard was. Daarmee hadden ze een plek verworven op de Regiokampioenschappen in Eindhoven.

Afgelopen zondag 20 mei was het zo ver. Mente van der Aa, Eva van Bers, Noa Hoevenaars, Fabienne van der Weg, Feline Vos en als versterking ging ook Loes Peijnenburg mee, moesten vroeg uit de veren om om 10.00 uur in Eindhoven aan te treden.

Ze waren enigszins onder de indruk van de grote sporthal waar de strijd los zou gaan barsten. Maar na een lekker potje inspelen, konden ze van start. Dat er nog wat zenuwtjes op scherp stonden was in de eerste set wel te merken. Ze begonnen meteen met een aardige achterstand, maar mede door de mooie korte service van Fabienne werd de eerste set binnen gehaald (18-16). De meiden begonnen wat meer te ontspannen en het spel zag er ook beter uit. Het publiek werd getrakteerd op mooi volleybal en zo was de eerste 4-0 overwinning met in de tweede set 24-19 een feit.

Ze begonnen stiekem toch een beetje te hopen dat er meer in zou zitten dan alleen de poule-rondes en dus werd er nog harder voor de bal gevochten. Zo was Noah overal op het veld te vinden om de ballen net boven de grond nog omhoog te brengen en met de stabiele service van Feline was ook set nummer 3 in the pocket; wederom op het nippertje met 18-17. Maar de meiden van Olympia lieten dat niet op zich zitten en met grote servicedruk hebben de HLB Van Daal DS meiden een setje moeten laten gaan (14-18). Dus met een gelijkspel, maar super trots het veld af.

Maar niet getreurd, Volley Tilburg stond nog op het programma. Ook deze tegenstander werd eerst even wat ruimte gegund en met een achterstand van 8 punten moest er toch iets gaan gebeuren. Maar mentaal sterk, lieten ze zich niet kisten. Loes ging los op het blokkeren en wist zo bal na bal naar de grond te krijgen en Mente ging aanvallend eens even laten zien wat ze in huis had. En zo kwam de eerste set op conto van HLB Van Daal DS, met al weer een nipte overwinning: 19-18. En de laatste set ging alles uit de kast. De jongens en meiden van Volley Tilburg werden hoe langer hoe gefrustreerder en met 23-14 was ook deze winst binnen.

Al met al betekende dit: Poulewinnaar!!

Dus op naar de kwartfinale. Daar troffen we Polaris. Vol goede moed werd gestreden voor de punten, maar deze dames bleken toch wel een maatje te groot voor onze 9, 10 en 11-jarigen….. De eerste set werd met 13-23 afgegeven en de tweede set was de pijp toch echt leeg en won Polaris met 13-28.

Coach Janneke zei dat ze geen teleurgestelde gezichten wilde zien want dat ze toch maar even op zo’n toernooi hebben mogen spelen is al super en dan ook nog eens als poulewinnaar uit de bus komen: chapeau! Knap gedaan, meiden! Jullie mogen trots zijn op jezelf!