Skip to main content

Selectietrainingen beginnen

Laatste wijziging: 15 mei 2017

Aanstaande woensdag starten voor zover ons bekend voor de eerste keer in het bestaan van onze vereniging met de “selectietrainingen” voor de Herenteams voor volgend seizoen. Omdat de naam “selectietraining” mogelijk vragen oproept hierbij een korte toelichting van het doel en wat de spelers die hieraan deelnemen mogen gaan verwachten.

Doelstelling

We organiseren deze trainingen om te controleren of de concept teamindeling die de afgelopen weken in overleg met de trainers met potlood is gemaakt juist is. Hierbij streven we naar de meest optimale teamindeling voor de volledige Herenlijn van Donki Sjot. In deze selectietrainingen richten we op alle Herenteam Heren 1 uitgezonderd.

Aanpak

Bij de eerste training op 17-5 mag iedereen zelf het veld kiezen waarop hij van start gaat. Op veld 1 (voor de kantine) beginnen we met Heren 2 en op veld 3 staat Heren 4/JA. Gedurende de training zullen spelers van het eene naar het andere veld worden geschoven, dit om te kijken of ze in de andere groep ook uit de voeten kunnen. Mocht het zo zijn dan hierdoor een groep te groot of andere groep te klein wordt dan vragen we een andere speler om de omgekeerde weg te bewandelen. LET OP, we doen dit om gedurende deze trainingen verschillende combinaties uit te proberen. Dit betekend niet dat de spelers die hierbij betrokken zijn automatisch naar het andere team gaan.

Na de training van 24-5 gaan de trainers en Technische Commissie bij elkaar zitten om de concept teamindeling verder af te maken. Wanneer er nog twijfel gevallen zijn gebruiken we de laatste selectietraining op 31-5 om hier duidelijkheid over te krijgen. De andere spelers trainen dan met het team waar zij naar alle waarschijnlijkheid volgend seizoen in actief zullen zijn.

Trainers en trainingen

De training van 17-5 zal door Saskia van Hintum worden verzorgd. Zij zal hierbij worden begeleid door enkele andere trainers van Donki Sjot. Op de training van 24-5 is Ferry-Jan Weerdestein de hoofdtrainer. Ook hij zal weer worden begeleid door een aantal trainers.

De trainingen zijn van 20:45 tot 22:30 uur. Omdat we “maar” 1:45 uur de tijd hebben willen we iedereen vragen op tijd omgekleed aanwezig te zijn zodat we om 20:45 uur direct kunnen beginnen. Vervolgens proberen we iedere training zo veel mogelijk facetten van het volleybal de revue te laten passeren. Op deze manier kan iedereen laten zien wat hij in huis heeft en kunnen de trainers het beste beoordelen wat de ideale teamindeling is.

Deelnemers

Alle spelers die afgelopen seizoen bij Donki Sjot in Heren 2, 3 of 4 hebben gespeeld zijn welkom op deze trainingen. Daarnaast zullen de spelers van Jongens A ook hiervoor worden uitgenodigd. Wanneer er spelers van buiten onze vereniging interesse hebben om de overstap naar Donki Sjot te maken dan kunnen zij zich bij Bram de Jager (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) melden. Afhankelijk van het aantal beschikbare plekken zal worden bekeken of deze spelers direct bij de selectietrainingen kunnen aansluiten. Mocht dit niet mogelijk zijn maar blijkt na het maken van de teamindeling voor volgend seizoen dat er ruimte is dan zal de speler alsnog worden uitgenodigd om een keer mee te komen trainen.

Definitieve teamindeling

Na de training van 31-5 zal de Technische Commissie de concept teamindeling ter goedkeuring aan het bestuur voorleggen. Wanneer zij hier akkoord op hebben gegeven zal de definitieve teamindeling via de website openbaar worden gemaakt.

Volgens ons hebben we alle zaken zo naar behoren toegelicht. Mochten we iets vergeten zijn of heb je nu of in de komende weken nog vragen dan kun je ook hiervoor bij Bram de Jager terecht.

Tot zo ver. Veel plezier allemaal in deze laatste weken van het seizoen.

De Technische Commissie

Geschreven door:

Bram de Jager

Categorie:

Club nieuws

Lid worden, een keer meetrainen?

Je kunt altijd kennismaken met trainer en team door een aantal mee te trainen. Zie de informatie bij de teams.

En lid worden kan eenvoudig met het online aanmeldformulier