Skip to main content

Meisjes A kampioen!

Laatste wijziging: 10 april 2024

Den Dungen – Zaterdag 6 april 2024

Op de eerste zomerse zaterdag van 2024, vertrok het team Meisjes A1 (MA1) van Donki Sjot om 14.30 naar Gorinchem voor hun wedstrijd tegen Meteoor. Normaal gesproken een wedstrijd uit een reeks van velen gedurende het volleybal seizoen. Vandaag een meer dan normale wedstrijd, bij het binnenhalen van 1 set mocht MA1 zich tot kampioen kronen in 2e Klasse B. Na een vrij weekend waar de meiden allen uitgebreid Paaspop beleefde en vierden, moest er vandaag weer gevolleybald worden. Donki Sjot MA1 begon wat weifelend aan de wedstrijd. Meteoor, de nummer drie uit de competitie, maakte daar gebruik van en kon aan het begin van de eerste set goed bijblijven. Na het moeizame begin ging Donki Sjot MA1 beter spelen, door te spelen met veel servicedruk en goed aanvalsspel drong Donki Sjot hun tegenstander steeds verder de verdediging in. De eerste set werd overtuigend met 25-13 gewonnen, het kampioenschap was binnen. De meiden lieten het feestvieren nog even achterwegen, zij wilden niet alleen de 1e set winnen, maar ook de wedstrijd. Donki Sjot MA1 speelde de volgende drie sets als een echte kampioen en liet er geen twijfel over bestaan wie de beste is in deze competitie. De wedstrijd werd uiteindelijk met 4-0 (25-13, 25-21, 25-14 en 25-23) gewonnen. De prestatie is mede zo knap omdat, door een langdurige blessure, MA1 het hele seizoen maar over 6 spelers kon beschikken. Zonder wisselspeelsters groeiden Roos, Karlijn, Inge, Maud, Noa en Mischa naar elkaar toe, en werden ze ongeslagen kampioen. Een woord van dank ook aan trainster Renske, onder haar bezielende leiding heeft ze het team in twee trainingen per week naar een hoger niveau gebracht. Speciale dank aan de vele meegereisde supporters die het team met een spandoek ondersteunde. Na de wedstrijd konden zij uiteraard de welverdiende felicitaties uitdelen vergezeld van bloemen, taart en een geborduurde naam gebonden handdoek.

De sleutelwedstijd in deze competitie was de doordeweekse inhaalwedstrijd thuis tegen nummer twee Vridos. Na een 2-0 achterstand in sets, toonde het team veerkracht en wonnen de derde en vierde set. De vijfde set werd een ware thriller, en uiteindelijk met 15-13 door Donki Sjot MA1 gewonnen. In de resterende wedstrijden maakte Donki Sjot MA1 geen fouten en wonnen zij alle wedstrijd met overtuiging. Met nog één wedstrijd te spelen is het team niet meer in te halen. Volgende week kunnen zij op 46 punten, van in totaal 50 te behalen punten, komen. Zaterdag 13 april de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis in sporthal De Misse in Den Dungen, aanvang 17.00 uur. U bent allen van harte uitgenodigd het team te komen aanmoedigen en na afloop te feliciteren.