Skip to main content

Goede start van het seizoen voor dames 7!

Laatste wijziging: 03 oktober 2023

Zaterdag 23 september stond onze eerste wedstrijd op de agenda en dan meteen een wedstrijd in Eindhoven tegen Hajraa dames 6. Ik had mijn oordoppen bij me en met goede moed gingen we richting de Technische Universiteit.

Bij het inspelen stond voor ons een team vol jonge dames met een indrukwekkende aanval en service. De gemiddelde leeftijd lag ongeveer 15 jaar lager dan bij ons, al hebben wij ook een paar jonge hindes in het team, maar dat mocht de pret niet drukken.
Ons doel was een lekkere wedstrijd spelen waarbij we met een goed gevoel naar huis konden gaan.

De eerste set kwamen we al snel een aantal punten achter te staan. De dames van Hajraa speelden een mooie pot maar wij konden goed bij blijven. Zoals wel vaker functioneerden wij als een dieselmotor en gingen we hoe verder de wedstrijd vorderde steeds beter draaien. Puntje voor puntje kwamen we dichterbij en ineens stonden we voor! Dit gaf ons zo’n stimulans dat we knokten alsof er nog maar één kroket op een schaal lag. En niet zonder verdienste, deze set wonnen we met 25-22. We zagen niet alleen de verbazing bij onszelf en de tegenpartij, maar ook bij het publiek.
Dit punt was binnen, al meer dan waar we op gehoopt hadden.

Na het wisselen van twee man begonnen we aan de tweede set. Hier bleven we goed bij en gingen er vrij snel overheen. Er werd goed geserveerd, verdedigd en aangevallen. Hier en daar zelfs een soort van duik of halve rol en dat zonder blessures wat voor ons al een hele kunst is. Deze set sloten we verdiend af met 25-13 voor ons.
Nu we zo ver waren gekomen, wilden we eigenlijk alleen nog maar met de winst naar huis.

De derde set was een kopie van de tweede. We hadden vertrouwen in elkaar en het liep als een geoliede machine. Misschien kwam het omdat we geen energie hadden verspild aan het juichen omdat we toch niet over het geluidsgeweld van Hajraa heen konden komen. Of misschien kwam het door de conditietraining die we sinds het begin van het seizoen zijn gestart. Maar ook deze set liet onze conditie, of wat er na de zomervakantie van over is, ons niet in de steek.  Nadat we deze set afsloten met 25-19 voor ons hadden we nog genoeg energie voor een vierde set.

Sanne zorgde er deze set voor dat de ouderen onder ons even bij konden komen en hun lichamen konden wennen aan dit sportieve geweld. In haar servicebeurt scoorde ze maar liefst 11 punten! Deze voorsprong lieten we ons natuurlijk niet meer afpakken en deze set werd door ons gewonnen met een stand van 25-15.

Wat een wedstrijd was het, het leek alsof we in de vakantie geen duizenden calorieën hadden genuttigd maar dat onze dagen gevuld waren met sporten en het eten van eiwitten. Dit proeft naar meer!

Het enige dat we missen is een volle bank met publiek. Dus ben jij na het lezen van dit verslag ook verbaasd over ons presteren kom het dan eens in het echt bekijken. Op de site vind je ons wedstrijdprogramma. De thuiswedstrijden spelen we op een dinsdag. En neem je eigen natje en droogje mee, want helaas kunnen we een overwinning niet vieren of een verlies verdrinken in de kantine, die is helaas gesloten. Maar alsnog is het de moeite waard om te komen. Spandoeken zijn toegestaan.