Skip to main content

BCS Computerservice/DS

Laatste wijziging: 25 januari 2017

In 1988 wordt het bedrijf BCS Computerservice bereid gevonden als clubsponsor op te treden. Het gevolg is een nieuwe naamswijziging.
Naast deze clubsponsor zijn er ook nog acht teamsponsors.

Klik voor een vergroting.
 

In het jaar waarin een nieuw fenomeen in de volleybalsport geïntroduceerd wordt: het rallypointsysteem, blijkt er nog geen einde aan de successen van Heren 1 te komen. Na eerst in een zinderende wedstrijd concurrent Activia in Sint-Anthonis verslagen te hebben onder het oog en lawaai van een volle bus supporters en twee dweilorkesten op de tribune, behaalt het team in 1990 het kampioenschap in de 2e divisie. Wat een sensatie: Donki Sjot gaat eerste divisie spelen! Ook promoveert Dames 1 weer naar de 3e divisie en stijgen de Heren recreanten naar de 1e klasse. Theo Ambaum komt de dames trainen.

Klik voor een vergroting.
 

In 1991 verliest een incompleet Heren 1 een oefenwedstrijd tegen Jong Oranje, terwijl Heren 4 en Dames 2 promoveren; een jaar later lukt dat ook de Dames recreanten.
Hoewel het de club op sportief gebied dus voor de wind blijft gaan, neemt het aantal leden langzaam af van 208 in 1983 naar 162 in 1989. Dan komt Cees Sieben als voorzitter het bestuur versterken. Een van de problemen waar hij zijn tanden in moet zetten, is het versnipperde trainen op vijf verschillende locaties, waarvan drie buiten Den Dungen. In 1990 kan Donki Sjot nog maar 9┬Ż van de 30 benodigde uren zaalruimte in Den Dungen huren. Dit is uiteraard niet bevorderlijk voor de onderlinge band en de sfeer in de club. Het vormt ook een obstakel voor het werven van nieuwe jeugdleden. Het gevolg is te weinig aanvulling vanuit de jeugd.
Om daar verandering in te brengen wordt in 1991 Jac Worms als technisch en jeugdtrainer voor de herenafdeling aangetrokken en in 1992 Tiny van Kuijk voor de dames. Het ledental blijft helaas verder teruglopen tot 144 in 1992, het jaar waarin BCS stopt met de sponsoring.

Geschreven door:

Gerard Verheij

Categorie:

historie

Lid worden, een keer meetrainen?

Je kunt altijd kennismaken met trainer en team door een aantal mee te trainen. Zie de informatie bij de teams.

En lid worden kan eenvoudig met het online aanmeldformulier