Skip to main content

Andere activiteiten

Laatste wijziging: 23 januari 2017

Zoals uit het voorafgaande al gebleken is, hebben bij Donki Sjot clubgeest en gezelligheid altijd hoog in het vaandel gestaan. Behalve trainen en competitie spelen hebben de leden in clubverband ook voortdurend allerlei andere activiteiten ondernomen.

Al sinds 1974 wordt jaarlijks een grandioos clubfeest gehouden.

Voor de clubleden waren en zijn er onderlinge toernooien, voor de Dungense jeugd zijn oranjetoernooien, kersttoernooien, schooltoernooien en wervingstoernooien georganiseerd, voor de familieleden is er het befaamde traditionele familievolleybaltoernooi (vroeger meestal gewonnen door Gromiko) en voor alle liefhebbers binnen en buiten de club werden hemelvaarttoernooien en later beachtoernooien gehouden.

Teams van Donki Sjot namen ook vaak deel aan toernooien van andere clubs. Vooral de tweedaagse toernooien staan bij velen diep in het geheugen gegrift, en dat niet alleen vanwege de gespeelde wedstrijden!

Legendarisch zijn de prestaties van Dronki Zot, de carnavalspoot van Donki Sjot, in de jaren zeventig en tachtig. Talrijke eerste prijzen heeft dit gezelschap behaald in de carnavalsoptocht en bij D'n Opwèrmer.

Vele malen deed Donki Sjot mee aan de dorpszeskamp, met wisselend succes. Ook deelname aan plaatselijke hometrainwedstrijden, parapluhangen enz. mag niet onvermeld blijven.

Er zijn diverse clubuitwisselingen geweest met Wevoc uit Westerhoven en voor de jeugd met ODI uit Oostelbeers.

Actieve leden hebben spannende droppings voor de jeugd en de senioren georganiseerd.

De jeugdleden genieten elk jaar van een keigaaf driedaags kamp. Ook brengt de sint hen jaarlijks een bezoek aan huis en op de surprisefeestjes van hun trainingsgroepen. Ze gaan elk jaar volleyballen (en spelen) in de Drunense Duinen. Bovendien hebben ze jaarlijks een zwemdag in De Tongelreep.

Geschreven door:

Gerard Verheij

Categorie:

historie

Lid worden, een keer meetrainen?

Je kunt altijd kennismaken met trainer en team door een aantal mee te trainen. Zie de informatie bij de teams.

En lid worden kan eenvoudig met het online aanmeldformulier